View Single Post
Eski 30-12-2015, 16:20   #6
Tartes
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 275
Su içerisindeki çözünmüş oksijen miktarının 4 ppm altında olmaması gerekiyor. Hava pompasının debisini bilerek bunu hesaplamak maalesef mümkün değil çünkü hava kabarcıklarının çapı, su sıcaklığı ve su derinliği gibi faktörler işin içine giriyor. Deneyimlerime göre geri dönen suyu mümkün olduğunca yukarıdan duş şeklinde depoya akıtırsanız bu seviyeyi yakalayabilirsiniz. Elinizde bulunan hava pompasını ek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kökler geliştikten sonra saksının altı ile su seviyesi arasında hava boşluğu bırakmanızın faydası olacaktır. Su sıcaklığı arttıkça oksijen seviyesi düşecektir. Çözünmüş oksijen ölçüm cihazları yaklaşık 1.750,00 TL civarındadır.

Suyun EC değerini EC ölçer ile ölçerek eksilen besinleri tamamlayacaksınız. pH ölçer ile de pH değerini ölçerek asit eklemesi yapacaksınız. EC değeri 1,6 - 2,2 mS/cm, pH değeri 5,8 - 6,0 arasında olmalıdır. EC ve pH ölçerin kalibrasyon sıvıları ile birlikte toplam maliyeti yaklaşık 220,00 TL dir.

EC ölçümünde sadece toplam besin miktarını ölçtüğünüz için zaman içerisinde su içerisindeki elementler arasında dengesizlikler oluşacaktır. Suyu tamamen değiştirmeli veya su analizi yaparak eksik elementleri tamamlamalısınız. 200 litre için besin maliyeti en fazla 10 TL, su analizi masrafı 200 TL dir. Su değiştirme sıklığı besin formülünüzün doğruluğuna ve bitkilerin büyüklüğüne göre 2 - 4 hafta arasında değişir.

Her kanal için 2,5 lt/dak su akışı sağlayıp pompayı 24 saat çalıştırmanız uygun olacaktır.

Tartes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön