View Single Post
Eski 30-12-2015, 15:09   #13
yelgecak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-10-2015
Şehir: konya
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Eklenti 590757
Eklenti 590758

Burada gorunen yari kesik bidonlari diger resimdeki gibi yerlestirebilsen hem ucuz olur hem yer degistirmek gerekirse sorun olmaz. Cok miktarda yanyana dizip drenajlarini boruyla birlestirseniz yeter. Hem damlamaya uygun olur hem onceki basliktaki serbest sulamaya gelir, fazla suyu toplar iyi olur.

Onceden bahsettigim basliktaki gibi serbest sulama sistemi kursaniz ucuza cikacagi gibi kolay da olur, zamanlayici, isitici, pompa falan kurtulursunuz. Ancak marul icin bir fikrim yok. yesillikler icin sulama kolay derim.

Damlama sistemi de daha ucuz olur mu? PVC boru, ayaklari pompalar falan karisik gelmesin, pahali olmasin ! Yer musaitse havuz ( derin su- durgun su ) marul icin olabilir.

Bence en basit ve ucuz olan ile azar azar denemek iyi olur, bir anda masraf yap olmazsa buyuk zarar yazar. Sn Todor`un basligina girseniz goreceksiniz ki birkac binlik marul verimi icin kocaman sistem gerek. Havuz nasil olur siz bir Sn Todor`a sorun.

Aslinda bu sorular marul icin, taze yesillikler icin serbest sulama yeterli, sadece marul icin bu yatirim kurtarir mi ? Iyice hesaplamali.
9 x 40 bir sera yapmaya düşünüyordum onun yerine 3 x 20 bir sera yapıp yarısına yeşil sonğan yarısınana marul ekerek deneme yapayım hemde masraf etmemiş olurum, resimlerini buraya atarım.

yelgecak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön