View Single Post
Eski 30-12-2015, 14:52   #2
hobiciakvarist
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
Merhaba Timur Bey.

Bitkilerin türü önemli. Açıkçası bu mevsimde zaten bitkilerin çoğunun kendi kendine ölüyor olması lazım (soğuktan ve dondan) eğer ısıtma yok ise. Eğer 14-16 dereceye getirecek ısıtıclarınız mevcut ise ve bitki azaltmak istiyorsanız:

1. Eğer su üstü bitkileri çok ise su yüzeyine hareketlendirme sağlayarak kurtulabilirsiniz; neredeyse tüm su üstü bitkileri hareketli su da ölmekte ve çürümektedir.

2. Eğer su içi bitkileri ise; bunlar oksijeni bitirmek yerine suya oksijen katar, tabi (yaşadıkları müddetçe; bu yüzden ısıtma sordum çünkü ısıtma olmaz ise ölürler ve çürürler bu da su daki oksijeni azaltır.

Eğer bitkiler yaşıyorlar ise (gerek ısıtma olsun gerekse soğa dayanıklı tür su bitkisi (örneğin egeria dense/elodea) olması sebebiyle) suyunuza oksijen katacaklardır bu yüzden çıkarmayın. Görsel açıdan veya balıklara hareket alanı açmak için el ile biraz budama/azaltma yapabilirsiniz. Eğer bitkiler ölüyor ise veya türünü bilmiyorsanız (yaşayıp yaşamadığından emin değilseniz/bilmiyorsanız) o zaman azaltmanın tek yolu olabildiğince el ile toplamaktır. Kalanlar ölse dahi azaldığından su daki oksijeni eskisi kadar azalmatayacaklardır. Ancak topladığınız bitkilerden bir kısmını bir kova suda ve floresan (günışığı) bir lamba ile ışık vermenizi tavisye ederim: ilk bahar geldiğinde bu bitkilerden tekrar suya koyarak güzel bir oksijen kaynağı koymuş olursunuz.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön