View Single Post
Eski 30-12-2015, 12:54   #58
yalınkat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-04-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi prıtt Mesajı Göster
Arkadaşlar mimar arkadaş şöyle bir taslak çıkardı içime sinmesine rağmen yinede bazı tereddütlerim var. Taslak hakkında fikirlerinizi beyan ederseniz sevinirim.

Teşekkürler.
Merhaba hocam, ev planlarına biraz merakım var. Şu anda da küçük bir müstakil evde oturuyorum. Yapısal olarak olmasa da, evimi kendim planladım. Ve çok memnunum. Hemen her türlü detayı düşünmüşüm. Gösterişi az ama ferah ve maksimum konforlu bir ev oldu. Şimdi de hedefim emekliliğimizi geçirebileceğimiz. Keyifli ve kullanışlı bir ev planlamak. Her boş zamanımı bununla ilgili okumakla geçiriyorum diyebilirim.

Öncelikle evin tek katlı olması çok iyi fikir. Ev içi asansör yapacak kadar parası olmayanlar için müstakil evin mutlaka tek katlı olması gerektiğini düşünüyorum. Malum bir gün yaşlanacağız. Eğer arazi ile ilgili bir sıkıntı varsa ve tek kata ev yapamıyorsak da bir yatak odası+ banyo+mutfak+ salon mutlaka giriş katında olmalı. gerekirse üst kata bir iki yatak odası vs banyo yapılabilir.

Sizin plana gelince, çok büyük aileler dışında yatak odasına banyo yapılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Sizin özel bir talebinizse onu bilemem.
İkincisi madem böyle bir ev yapıyorsunuz evin içinde bir kiler olması önemli.

Internette gördüğümüz evleri yapabilmek için biraz cesaretli olmak lazım sanki. Ne yazık ki bizim mimarlarımız bu konuda biraz zayıf.

house plans diye bir site var. Orayı bir inceleyin isterseniz. Ben size bir plan ekliyorum. Kaba taslak bir şey. Ölçülerini çevirmedim, gerekirse yapılabilir. Yine sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

Kolay Gelsin

Name:  ev.jpg
Views: 4753
Size:  25.5 KB

yalınkat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön