View Single Post
Eski 28-12-2015, 14:02   #6
CNL
Yeni Üye
 
CNL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2015
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 17
İlk olarak aldığınız dolabın içerisinde bulunan (var ise) kablo motor vs gibi ekipmanları çıkartın, bunlarla işimiz yok çünkü. Daha sonra kaba taslak neyi nereye yerleştireceğinizi belirleyin. Hatta içine geçici olarak yerleştirin ve elinizin çalışması rahat mı kontrol edin. Eğer yerleşim planını yaptıysanız dolabı ufak tefek malzeme yeri ve boyutuna göre sabitlemeye ve/veya kesip yerleştirmeye başlayın. Nereden başlayacağınıza karar veremediyseniz ilk olarak hava sirkülasyonu fanlarını yerleştirin. Fanları yerleştirirken dikkat edeceğiniz şey makina havayı alttan almalı üstten vermeli. Yani fan yönünü ona göre ayarlayın. Fanları taktıktan sonra da olabilmekle beraber, öncesinde de 8mm veya 10mm tığ ile sağ alt yan ön tarafa 3-4, sol üst yan arka tarafa 3-4 delik delin. Alt taraftan hava vereceğiz, üst taraftan hava alacağız makineden.
Eğer yapabileciğinizi gözünüz kestirmiyorsa bir demirciye sepetler için ölçü verin size dikdörtgen veya kare (vereceğiniz ölçüye göre) hazırlar. Sepet aralarını çok sık yapmamak hava sirkülasyonunu sağlamak için bence avantajdır. Ben aralarında 15 cm bırakmıştım. Aynı zamanda yanlarda da boşluk olacak.
Aslında çok basit bir iş. Bence en uğraştıracak kısmı sepetlerin yapımı. Bu sepetler tek motor ile hareket edeceği için sepetleri birbirine bağlamak için üç sepet boyunda metal (hangi malzemeden yapıyorsanız) vidalanacak sepete. Böylece motor bir sepeti hareket ettirmek isteyince diğerleri de hareket edecek.
Geri kalan kısım elektrik işi. Bahsettiğim ana üniteyi alanlar, ünite ile beraberinde gelecek bağlantı şemasına göre bağlayacaksınız.
Makineniz artık test için hazırdır.
Şimdi yapmadığım için yapım aşamasında foto veremiyorum yoksa daha açıklayıcı olurdu.

CNL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön