Konu: ekşili et
View Single Post
Eski 25-12-2015, 17:22   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
ekşili et

Yılbaşı gibi özel günlerde yapıldığında herkesi memnun edebilecek bir et yemeğini aktarıyorum. Yanına yapılan güzel bir pirinç pilavı ile doyulmaz lezzet söz konusu oluyor ( tarif kayın validemin büyüklerinden günümüze kadar gelmedir. Bende yazılı notu aynen aktaracağım.Biz hep severek yedik).


Ekşili et ( ekşili biftek)

Etleri çıralı seç…( dana antrikotun ortası yağlı olanı)
Avuç içi kadar böl…(büyükse)... Süt danaysa eti dövdürme.
Bir tavada bol tereyağda(abartmadan) etleri önlü arkalı kızart…
Kızaran etleri ayrı bir tabağa al….
Tavadaki sıcak yağa ( ocak yanarken) bir çorba kaşığı kimyon, bir limonun suyu, bir rendelenmiş normal boy domates, hakkı kadar tuz ekle ve takırdayıncaya kadar karıştırarak sosu yap ( yakmadan)…
Bu sosun içine etleri yerleştir, sonra kaba 1-2 bardak sıcak su ilave et, kapakla ört 15-20 dakika kaynasın sonra kısık ateşte pişirmeye devam et…. Etin pişkenliğine göre son pişirmeyi kontrol ederek ayarla.
(Bu yemekte fazla su olmayacak, ona göre su koymak lazım.)

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön