View Single Post
Eski 25-12-2015, 02:33   #55
flaneuse
Ağaç Dostu
 
flaneuse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 194
Estağfurullah Engin Bey, baş ağrıtmak ne demek- paylaşım yapıyorsak sizlerden öğrenmek için yapıyoruz Vakit ayırıp sayfama yazdığınız için teşekkür ederim.

Doğrusunu isterseniz tek saksıya düzenleme yapma fikrine o kadar sıcak bakmıyorum artık; göze hoş görünse de hem unlu bit vb sorunlar olduğunda başa çıkmak zorlaşıyor hem de su, ışık, sıcaklık ihtiyaçlarını gözeterek düzenleme yapmak için daha fazla bilgi ve tecrübe edinmem lazım. Örneğin haworthia'yı ilk sayfada paylaştığım güveç düzenlemesinden çıkarıp tek başına saksıya aldım; yanındaki crassula gollum kadar su sevmediğini ve benim mutfağın sabah güneşinden hoşlanmadığını fark ettim (Yavrucak kahverengi olmuştu, daha az ışık alan bir yere yerleştirdim de yeni yeni kendi yeşiline döndü).

Ne istediklerini galiba anladığım sukkulentlerim crassula gollum, senecio, kalanchoe fedtschenkoi, kalanchoe laetivirens ve sedum sarmentosum. Yavaş yavaş tanıyoruz birbirimizi diyelim...

Su konusunda "gençsin sen evladım, yakarsın ye" diye tabak dolduran annelerimiz gibi olduğum için emin olmadıkça su vermiyorum. Zaten Ankara oldukça soğuk ve sisli; yağamayan kar havasıyla boğuşuyor epeydir.

Saygılar, sevgiler

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön