Konu: Pilav
View Single Post
Eski 21-12-2015, 21:18   #179
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sevgili aleydi nefis görünüyorlar, eminim tadı da öyledir. Tabii böyle yağda kavurarak falan şahane oluyordur.

Ben artık bu yaştan sonra şehriyeyi hiç yağ koymadan kavurup, sonra kaynamış su ve pirinçleri atıyorum, çok az tuz atarım.
Miktarlar seninkiyle aynı. Pirinci aynı yerden alırım demişsin. Onu da merak ettim.

Ellerine sağlık.. Sevgiler..
Ben sanılanın aksine tereyağının zararsız olduğunu düşünüyorum. Margarin hemen hemen hiç kullanmıyorum. Çok zararlı olduğunu düşünüyorum.

Japonlar gibi haşlayıp yiyebilmeliyiz aslında. Hem zayıflar,hem uzun ve sağlıklı yaşıyorlar.

Cumhur abi cevaplamış sevgili Jakin. Her pirincin tadı ve su su çekme özelliği farklı oluyor 15_20 yıldır hep aynı yerden osmancık pirinci alıyorum. Teşekkür ederim sevgiler.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön