View Single Post
Eski 21-12-2015, 10:54   #10
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Domatesleri yeni yerlerine taşıdım. Aslında hemen o gün, yani bir önceki notu yazdığım gün öğleden sonra taşıdım. Herhangi bir sorun olmadı. Kökler yerlerinden kolayca çıktı, kopan kırılan olmadı. Dikkatim dağılmasın diye taşınma işini de belgelemeye, fotoğraflamaya kalkışmadım.

Dikkatimi çeken, delikten içeri girip koninin içinde karanlıkta köklenen fideciklerin daha iyi köklendiği. Genelde 3 4 dal kök oluşmuş, hem de daha saçaklı. Dışarıda köklenenler daha ince uzun köklenmiş.

Evde oksijenli su kalmamış. Kökleri çok sulandırılmış çamaşır suyuna daldırıp çıkardım. Tekrar normal su ile yıkafım. Ondan sonra perlit saksılarına yerleştirdim. Bir kaç gün beklenemin nedeni çamaşır suyu veya küflerin bir etkisinin olup olmayacağını görmekti. Şimdilik herşey normal görünüyor. Üçüncü yapraklar epey gelişti. Dördüncüler gelmete başladı. Küflenme olursa herhalde bir haftaya kadar görülür. Olmazsa ne ala, bu badireyi atlattık diyebiliriz.

Tabii amaç köklerin gelişimini izlemekti. Artık bu şansımız pek kalmadı. Yaprakları göreceğiz sadece. O da zaten bildik perlitte besleme işi. Asıl kalıcı yerlerine aktarana kadar yakından izlemeye devam ederiz.

Yeni halleri ekteki fotoğraflarda.

Eklenen Resimler
  
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön