View Single Post
Eski 16-08-2007, 10:03   #22
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Bambu konusu gayet güzel hizmet ediyor.

Bambuyu ülkeyi kurtaracak bir yatırım aracı görseniz bile ülke içerisinde diğer yüzyılın bitkisiymiş gibi gösterilen bitkilerle ve zaten hali hazırda ekim normuna giren bitkilerle sadece rekabete girer. Yani ülkeyi ele geçirdiği, geçireceği yok hangi bitki çevresini ele geçirmiş ki o geçirsin, geçirseydi kanyaş geçirirdi kaldı ki kanyaş gibi yüzlercesini sayabiliriz.

Bu başlıkta bazı şeyler heyecanla gösteriliyor olabilir o heyecan nasıl hızlı bir gidiş ve bazıları için göz boyama şeklinde algılanıyorsa onun yaratacağı sorunlarda o şekilde ciddi endişeler yaratıyor.

Oysa biraz tecrübeli birisi bilir ki bu ülkede gözü kara yatırımcı dışında çiftçimiz kolay kolay yeni şeylere yatırım yapmaz çünkü yeni şeylerin zorluklarını bilir ve kabullenmez ha birisinde görür baktı oluyor o da yapar.

Kaldı ki bambudan bahçe tesis etse bile meyvesini tarlanın kenarına ektiği gibi, cevizini tarlanın kenarına ektiği gibi bambusunuda fasulye sırığı niyetine kenara eker diker. Akla yayılıyor diye geliyor ya veya endişesi o ya işte bunuda her yıl yılda en az 2 defa sürülen o tarlada sadece yabancı ot olarak sürer veya çapalar. Baktı ekonomik bir şey bu işte para var o zaman tarlasını görürsün ve çiftçimiz para kazandımı bu işten hiç merak etmeyin yaptımı da en iyisini yapar.

Şöyle bir hesap yapın sadece son yılllarda dikilen pawlownia ağaçlarının tohumları rüzgarla sağa sola yayılsa memleket pawlowniadan geçilmez. Ve o kadar çok ağacımız var ki bu şekilde memleketi ele geçirdiği yok. Çünkü siz ekmeğiyle oynandığı zaman Türk milletinin çabasını hesaba katmıyorsunuz.

Bir şeyin sadece iyi taraflarına sıkı sıkı sarılmak insnaı uçurumun kenarına ne kadar iterse sadece olumsuz yanlarına sarılmakta işte o uçurumdan iter çünkü her iki seçenek yarısı dolu bir bardağın diğer yarısıyla birlikte tam bir bardak gibidir. Bardağı görmek gerek bir yarısıyla ilgilenmek değil.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön