Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Malzemeler
2 Sb Süt
2 Yumurta
1,5 Sb un
1/2 Çay kaşığı kabortma tozu
Pişirmek için tereyağı.
Yapılışı:
Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun.
Eklenti 589412
Eklenti 589413
Eklenti 589414
Eklenti 589415
|
Veya benim gibi işin kolayına kaçarsınız, krep makinesini karışıma daldıra daldıra onlarca krebi anında hazırlarsınız.
Pratik mutfak aletleri.