View Single Post
Eski 20-12-2015, 10:24   #4
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Malzemeler

2 Sb Süt
2 Yumurta
1,5 Sb un
1/2 Çay kaşığı kabortma tozu

Pişirmek için tereyağı.

Yapılışı:
Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun.


Eklenti 589412

Eklenti 589413

Eklenti 589414

Eklenti 589415

Veya benim gibi işin kolayına kaçarsınız, krep makinesini karışıma daldıra daldıra onlarca krebi anında hazırlarsınız.

Pratik mutfak aletleri.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön