View Single Post
Eski 17-12-2015, 10:22   #3
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
İyi günler zaten kış mevsiminde sukkulentler dinlenme döneminde oldukları için yapay ışığa ihtiyaç duymazlar.

12 -15 derece sıcaklıktaki bir mekanda kışı geçirebilirler.Bahar geldiğinde seraya alabilirsiniz bitkiler doğal dengesinde büyür ve gelişir.

Eviniz kaloriferli olarak ısıtılsa bile güneş alması gerekir ya da yapay ışıklandırma yapmanız gerekir.Yapay ışıklandırma da yine maliyetli olacaktır.Kış mevsiminde serada ıstsanız bile yeterli ışık güneş İstanbul da hava kirliliği ve ve yağmurlu havalardan fazla güneş olmadığı için zaten sizin de yazdığınız gibi fazla ışık alamadığından yine aydınlatma yetersiz kalacaktır.

Benim evimde ısıtma sistemi olan bir ev fakat pencere kenarında güneş alan çiçeklerim büyümeye sürgün vermeye devam ediyorlar.Bu yüzden bazen pencereler daha büyük olsaydı keşke dediğim olmuştur.

Adana da bir serada görmüştüm tamamen üstü açık bir alanda yapılmış serada kaktüsler ve sukkulentler 30 derece gibi bir sıcaklıkta büyümeye devam ediyorlarmış . Herhangi bir aydınlatma yapay ışıklandırma görmedim.Açık bir alanda ışığı güneşi kesen bir şey olmadığı için ısıtma yetiyor...Selamlar..

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön