View Single Post
Eski 15-08-2007, 23:20   #14
noreks
-
 
Giriş Tarihi: 26-09-2005
Şehir: İstanbul - Erenköy
Mesajlar: 394
Sayın Malina,

Biz burada etrafa tohum saçmaktan **** elimize geçen her fideyi gözümüzün kestiği her yere dikmekten bahsetmiyoruz. Galiba hem zeka seviyemize hem de eğitim seviyemize gizli bir saldiri ( ya da hakaret ) olduğunu hissetmeye başladım.

Her iklim ve her coğrafi şart değerlendirilir , elde olan verilere dayanılarak uygun tür seçilir ve kontrol altında ( ziraat mühendisleri ve konunun ilgilileri her kimlerse ) bir başlangıç yapılır.

Bu kadar muhalefete rağmen şayet başlayabilirse ki sanmıyorum bambu tarımı hiç bir şeyi kurtarmayacaktır. Sadece -belki - sorunlara kısa bir süre aspirin tedbir olabilir. Ekonomik katkısı bir gurup idealistin seçime katkısından fazla olamaz. Nedeni ise "öcü amca" gurubunun medyada ki takipçilerinin daha fazla olmasıdır.

Uzun zaman içinde bulunduğum çevreci gurupların da "öcü" kavramına sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve dışardaki hiç bir şeyi sorgulamadan reddettiğini gördükten sonra bunu fazla yadırgamıyorum.

Getirilen her yeni tür tabidir ki yeni hastalıklar , yeni dertlerle gelir. Bunu kontrol altına almak ziraat mühendislarinin , botanisyenlerin görevidir. Kırmızı palmiye böceği eğer iyi dezenfekte edilmeyen bir takım nebatlarla gelmişse bu karantina görevlilerinin hatasıdır. Pestisid uygulanmamış bitkilerin karantinadan geçmesi gümrüğün hatasıdır. Bu gün phytosanitary sertifikası olamayan hiç bir malzemeyi Avrupa gümrüğünden geçiremezsiniz. Dahası da var eğer malzemeleri ahşap ambalajda gönderiyorsanız ambalaj için dezenfekte olduğuna dair sertifika vermeniz gerekir.

Şimdi ben soruyorum .. Bu ülkeye kontrol dışı bir böcek giriyorsa kimin kabahatidir?


Düzenleyen noreks : 15-08-2007 saat 23:22 Neden: typo hatası
noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön