Bu ürünü sezon başında çok aradım, bu sitede birkaç kişiye de sordum. O zaman bulamadığım için şimdi paylaşmak istiyorum. Tohum Paylaşım etkinliği kurallarına uygun olmayabilir ama ben oldukça çok kişide bu tohumun olmasını istiyorum. Yaz ortasında tohumluk birkaç kilo buldum, sonbaharda 30 kilo kadar temin ettim 15 kilosunu Alanya'da bir arkadaşın serasına ektirdik. Elimde, kendi bahçemize, el altında bulunsun diye ekeceğim az bir miktar tohum var bunu da ekmek isteyecek arkadaşlar ile paylaşmak istiyorum.
•
Bitki türü: -
•
Bitki ömrü: Tek yıllık
•
Tohum Türü: Yer Bademi - Chufa - Tigernut
•
Tohum çeşit adı: Cyperus esculentus L.
•
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): ilk yıl - henüz ürün alamadık
•
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tohumlar Muğla'dan ve Adana'dan geldi.
Tohumlar Kırşehir-Kaman'da ekilecek ve Alanya'da serada ekildi
•
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Adana Doğu Akdeniz Tarım Enstitüsü türlerinden.
•
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): -
•
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): -
•
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
•
Hasat yıl ve ayı: 2015 Sonbahar + 2014 Sonbahar
•
Bitki tipi ve gelişim durumu: -
•
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: -
•
Yetiştirme özellikleri:-
•
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: -
•
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Suda bekletilmesi ve şişirilmesi gerekiyor. Kurduğunda suyunu kaybediyor.
•
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Muğla da yetiştiren arkadaşın gözlemi sulama gerekiyor kumlu toprakta verimli oluyor.
•
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Hasat Kasım ortasına kadar beklenmeli.
Ağaçlar.net te Yer Bademi ile ilgili
yazılanlar
Not: Elimizde sadece kendi bahçemiz için ayırdığımız az miktarda tohumluk kaldı. Tatmin edici sayıda tohum paylaşabilmek adına 35 kişi ile kısıtlıyoruz.