Kullandığınız saksı kaliteli fakat, hava delikleri saksı altına denk gelecek şekilde iz halinde bırakıyorlar, yani fabrikasyondan delikler açık olmuyor.
Saksı altındaki delikler açık olsalar bile, saksı altı tabağı ile öpüşmüş oldukları için, az bir su deliklerden hava girişini önlüyor.
Saksının alt yanlarından bıçak burnuyla serçe parmak girecek kalınlıkta 5-6 tane etrafını eşit aralıklarla çevreleyecek aralıklarla delin. Üstten suladığınızda su deliklerden çıkabilsin, ama tabak içerisinde biriken su bu delikleri kapatmasın.
Kökler çürüyorsa aynı susuz kalmış gibi yapraklar hızla dökülür. Saksı altından hava alamayan bütün bitkiler kök çürümesinden dolayı ölürler(bazı türler hariç)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cebisiko
|