View Single Post
Eski 30-11-2015, 21:29   #4
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Teşekkürler ancak çok uzun iş; çarşıdan doğala en yakın bardaktaki yoğurttan mayalanma tarihine bakarak alıyorum, ondan bir çorba kaşığı yoğurdu yaklaşık 40-42° ısıtılmış 5 litre süte katıyorum, ağzı açık olarak çalışmayan fırına sürüyorum sabah kalkıp fırının ağzını açıyorum yoğurt soğumuşsa buzdolabına ağzı açık olarak kaldırıyorum. soğumamış sa fırının ağzı açık olarak soğuması bekleniyor.

Oluyor bal gibi kaymaklı yoğurt, eskidenmiş kundaklı bebek gibi sarmak.

Bir müddet elde ettiğim yoğurdu maya olarak kullanıyorum, yoğurdum ekşimeye başlayınca, aynı şekilde yeniden maya bulup devam ediyorum.

Yalnız bu aralar yoğurtta lastik gibi sünmeler başladı, sütten mi mayadan mı anlayamadım.

Isı ayarını nasıl mı yapıyorum. süt belli bir ısıya ulaşınca; serçe parmağımı içine sokuyorum ve (1-2-3-4-5-6-7) saymaya başlıyorum 7 de parmağımı ısırıyorsa tamam diyorum ve sütüm mayalanmaya hazır diyorum.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön