View Single Post
Eski 15-08-2007, 08:55   #1890
cezzar
Ağaç Dostu
 
cezzar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 182
Sayın Sevilay, hoşgeldiniz.. Direncinizi kırın mutlaka, hatta evinizde şimdiden hoya çeşitleri bölümü diye bir yer ayırın

Sayın dkp; yok yok umudunuz niye azalıyor ki? . Şu veya bu şekilde, en geç 2-3 hafta içinde bu hoya türleri işi çözülecek..

Şu hangi türlerin sipariş edileceği konusuna gelince; bence ilk başta kendi isteklerimizden biraz feragat edip; mümkün olduğunca fazla tür getirmeye çalışalım (hoyadag'ın değindiği üzre).. Yani özel tür seçmek yerine, kaç tane istediğimizi belirtirsek; mümkün olduğunca farklı hoya türü getiririz. Böylece artık yurtdışına fazla bağımlı olmadan, kendi aramızda çelik alışverişi yaparız diyorum.. Yani, her birimiz farklı hoya türü büyütür; ve bu tür ülkemizdeki mum kardeşlerine dağıtılacak o türün çeliklerinin annesi görevini üstlenmiş olur.. Ne dersiniz?

Hollanda'lı üreticinin sayfasında kaç tür var diye bir saydım inanmazsınız; 132 tür varmış.. Bu biraz uçuk bir rakam ilk aşamada.. Ama şöyle yapsak; Bir "istenen mumçiçeği türleri" listesi oluştursak; ve bu listeye isteklerini ekleyenler, hep bu listede olmayan türlerin ismini eklese.. Böylece yukarıda bahsettiğim gibi, maksimum sayıdaki türü ülkemize getirtmiş oluruz..

Böyledir önerim ..

mucip bey, ilginç katkılarınızı severek okuyorum ..

kiiirmiziii nerelerdeydiniz , yoktunuz uzun zamandır.. Mumçiçeğinizin kokmaması gerçekten çok garip. Demek birşekilde bir genetik değişikliğe mi uğramış acaba zamanla ? Araştırmacı arkadaşımız hoyadag belki bu konuda birşeyler bulabilir

Selamlar..

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön