Konu: Thunbergia
View Single Post
Eski 26-11-2015, 19:19   #11
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, elimde hem turuncu hem de beyaz suzan vardı. Beyaz olan çok zor tohum bağlıyor. Edindiğim 3-5 tohumdan biri de sanırım size paketlediklerim arasına karışmış. (İyi ki de karışmış). Yoksa renk değiştiren bir çiçek yapısı yok suzanın. Sadece turuncu olan çiçek geçmeye yakın biraz sarıya çalmaya başlıyor. Havalar biraz daha soğumaya başlarsa budayıp içeriye almaya çalışın tabii yeriniz müsaitse)

Yaşatmayı başarırsanız önümüzdeki yıl çok erkenden çiçeklenip onlarca tohum verecektir.

Antalya'da kışı dışarıda atlatabiliyor ama İzmir' de dışarıda yaşatamadım. Bendeki anaçları içeriye alarak 3.yaşlarına girmelerini sağlayabildim.

Çiçeklenmelerine ve sizi mutlu etmelerine inanın ben de en az sizin kadar mutlu oldum. İyi günlerde yetiştirmeniz dileğiyle.

Yaşasııın çok iyi haber bu sevgili Lonicera, şu anda mutluluktan uçuyorum, hem beyazım hem turuncum oldu, hem de kısmetse sipariş verdiğim tohumların arasında mavisi var

Teşekkür ederim Sevgili Lonicera iyi ki paylaştınız, iyi ki talep etmişim. Bitkimi 4-5 gün önce içeriye aldım, şu anda ev ortamına alışmaya çalışıyor ve çiçeklenmeye devam ediyor.

Şimdi anlaşıldı birisi hep geriden geriye geliştiği, demek ki beyaz biraz daha nazlı diğerine göre, olsun çiçeğini gördüm ya çok sevindim.

O tohumları yetiştirip paylaştığınız için her ikisi de ellerinizden öpüyorlar, emeklerinize sağlık.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön