View Single Post
Eski 24-11-2015, 13:51   #8
RUŞEN.33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-11-2015
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan3180 Mesajı Göster
ülkemizdeki resmi ve gayri resmi kaynakları araştırıp bir bahçe tesis etmeye çalıştıgımızda nedense bir türlü başarılı olamıyoruz.

Bunun bana göre temel sebeplerinde en önemlisi; ulaştıgımız kaynakların deneyerek elde edilmiş sonuçları yok.vatandaşın cebindeki parayı alabilmek için çeşitli entrikalar dönderiyorlar.bunu yapanlar öncelikle vatandaşın güvenerek bilgi almak için gittigi resmi ve serbest çalışan ziraatçi arkadaşlardır (parmakla gösterilebilecek arkadaşlar hariç). Tarımsal ve fidancıların sitelerine girip bodur kiraz anacının özelliklerini araştırdıgınızda yazılanlar hep birbirinin aynısıdır.3 yaşında verime yatar gibi yanıltıcı bilgilerle doludur.

Ben maxma 14 anaçlı 2009 yılının 12. Ayında kendine verimli sweet early ve premir giant çeşidi kiraz diktim.osmaniye ilinin bahçe ilçesinde rakım 500 mt. Bölgede aynı yükseklikte gisala 6 anacı z900 var çok güzel ürün alınıyor.

Bu yıl bile benim kirazlarda meyve gözü çok az.açan tek tük çiçekte meyveye dönüşmedi.2006 yılında dikmiş oldugum sl60 anaçlı z900 çeşidi içerisinde morten late tozlayıcısı bulunmasına ragmen ürün alamıyorum.bu yazıyı neden yazma ihtiyacı duydum.

çeşit ne olursa olsun hiç önmeli değil bir bahçe tesis etmek isteyen çiftci kardeşlerimin örnek bahçeleri mutlaka meyveli halde görmelerini ısrarla tavsiye ederim.fidan satanlara fazla itibar edilmemeli diye düşünüyorum.
benim de 1.450 rakım ulukışlada gisela 6 kirazım var. Dalı budağı çiçek ama 2008 den bu yana 1 kez azıcık meyve aldım. Demekki benim rakım yüksek ve soğuk geliyor o zaman

RUŞEN.33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön