View Single Post
Eski 22-11-2015, 21:11   #1
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Çiçek, Dolama Poğaça

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 veya 4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr ılık margarin (1 çorba kaşığı kadar )
1 küçük paket yaşmaya (aktif maya veya 1 çorba kaşığı toz maya da olabilir)
2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
alabildiği kadar un
poğaçanın iç harcı için;

Beyaz peynir
ve üzeri için kırmızı biber
Yonca Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Un ve yumurtanın sarısı hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yoğurunki güzel kabarsın. Hamurunuz sert olursa poğaça da sert olabilir. Hamurunuzu iyice sarıp 1, 5 veya 2 saat yani hamurunuz iyice kabarana kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın. Önce çay tabağı kadar açın. Bıçakla orta kısma gelmeden 4 tarafından kesin. Kestiğiniz her kısmın ortasına biraz beyaz peynir koyun ve yaprak şeklinde içe doğru kıvırarak hamurun içine doğru sıkıştırın. Diğer üç kısmı da aynı şekilde tek tek içe doğru getirip uçlarını iyice sıkıştırın ve çiçek şeklini alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Diğer çiçek poğaçaları da aynı şekilde yapın ve tepsiye yerleştirin.
Kırmızı biberi bıçakla veya yuvarlak oyacakla kesin poğaçaların tam ortasına yerleştirin ve tepside en az 25 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Aslında dolama olanı daha çok beğendiler.

Name:  12235087_10153757909068415_5559566479161026749_n (Custom) (4).jpg
Views: 446
Size:  61.1 KB

Name:  11148809_10153754365373415_3038694610719455087_n (1).jpg
Views: 348
Size:  55.3 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön