View Single Post
Eski 22-11-2015, 18:26   #80
flaneuse
Ağaç Dostu
 
flaneuse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 194
Ben de -uzun yıllar devasa akvaryumlarda türlü çeşit balığın pompalarla, termostatlarla bakıldığı bir evde büyümüş biri olarak- sayın Hobiciakvarist'in mesajına katılıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster

Betta balıklarını kadeh'te, kavonozda ve bunun gibi küçük kapasiteli hacimlerde tutmak etik ve insancıl değildir. Her balıkta olduğu gibi boyutuna göre ve en az 10 litrelik bir kapasite minimumdur. Balığın hava soluyabiliyor olması, küçük kapasitelerde çabucak birikecek olan zararlı amonyak, nitirt ve nitratları zarar görmeden umursamayacağı anlamına gelmez.

Bu aşamalarda bazı arkadaşlar şu savunmayı ileriye atıyorlar "Ne yapayım, balık saldırgan hiç bir balıkla sakin bir şekilde durmuyor, diğer balıkların kuyruklarına saldırıyor. Ayrı x tane akvaryum mu tutayım evimde?" Kusura bakmayın ama eğer bakacak uygun düzeneğimiz yok ise, yerimiz müsait değil ise, imkanlarımız el vermiyorsa balığı almayalım? Kimse bizi betta bakmaya zorlamıyor. Biz kendi zevkiniz için aldığımız o balığı kötü şartlarda yaşam savaşı vermesini zorluyoruz.

Kavanozda bakılan betta'nın ne yüzecek alanı oluyor, ne yüzgeçlerini açacak yeri. Zamanla su da zehirliler birikiyor, balığın bünyesi zayıf düşüyor, bakteriler artıyor kuyruk erimesi yaşanıyor balık formdan düşüyor cılız bir hal ile bir kaç ay yaşam mücadelesi veriyor ve sonunda yenik düşerek ölüyor. Sonra biz gidip yeni bir betta alıyor ve bu süreci yeniden başlatıyoruz.

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön