View Single Post
Eski 20-11-2015, 19:23   #1
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Sandal Sefası

Oh sefam olsun. Nihayet yaptım bu yemeği. Üşendiklerimden.
Malzemeler:
Bir kilo kabak irili büyüklü.
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 domates
dereotu
pul biber
karabiber
kekik
tuz
Üzeri için kaşar
Yapılışı:
Kabakları soyup, ortadan ikiye bölüyoruz. İçlerini oyuyoruz. Çok ince olmamasına dikkat ediyoruz. Ben buharda pişirdim kabakları böyle daha lezzetli oluyor. Siz haşlayabilirsiniz.

İçi için :Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Sonra kıymayı, baharatları ekliyoruz. En son domates, dereotu.

Kabakları fırın tepsisine alıyoruz. Hazırladığımız harcı doldurup en üstüne, kestiğimiz kaşarları yerleştiriyoruz. 200 Derece fırında üstleri kızarana kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Not : Benimkiler dereotunu sevmedikleri için, bütün olarak atıp sadece kendi yiyeceklerime koyuyorum. Siz doğrayabilirsiniz. Hatta doğrayın görüntü güzel olsun
Name:  12247159_10153764148708415_5982831768743011705_n (Custom).jpg
Views: 234
Size:  37.1 KB

Name:  12241550_10153764148288415_3414591258562736980_n (Custom).jpg
Views: 255
Size:  37.9 KB

Name:  12219616_10153764147893415_309594614012439514_n (Custom).jpg
Views: 231
Size:  57.4 KB

Name:  12246726_10153764146893415_2115200881302738708_n (Custom).jpg
Views: 233
Size:  44.3 KB

Name:  12249611_10153764145288415_2027536038461171209_n.jpg
Views: 239
Size:  47.2 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön