Oh sefam olsun
. Nihayet yaptım bu yemeği. Üşendiklerimden
.
Malzemeler:
Bir kilo kabak irili büyüklü.
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 domates
dereotu
pul biber
karabiber
kekik
tuz
Üzeri için kaşar
Yapılışı:
Kabakları soyup, ortadan ikiye bölüyoruz. İçlerini oyuyoruz. Çok ince olmamasına dikkat ediyoruz. Ben buharda pişirdim kabakları böyle daha lezzetli oluyor. Siz haşlayabilirsiniz.
İçi için :Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Sonra kıymayı, baharatları ekliyoruz. En son domates, dereotu.
Kabakları fırın tepsisine alıyoruz. Hazırladığımız harcı doldurup en üstüne, kestiğimiz kaşarları yerleştiriyoruz. 200 Derece fırında üstleri kızarana kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.
Not : Benimkiler dereotunu sevmedikleri için, bütün olarak atıp sadece kendi yiyeceklerime koyuyorum. Siz doğrayabilirsiniz. Hatta doğrayın görüntü güzel olsun