Konu: heyyamola
View Single Post
Eski 20-11-2015, 00:09   #14
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Yamula Patlıcan

Name:  DSC00137.jpg
Views: 1068
Size:  68.0 KB


Name:  DSC00139 Paylaşım.jpg
Views: 1107
Size:  64.8 KB

Kartlaşmış, içi çekirdeklenmiş meyveler açık renk alıyor.
Name:  DSC00138.jpg
Views: 1034
Size:  54.5 KB

Tohumluk için seçilen meyveler
Name:  DSCN7658.jpg
Views: 1201
Size:  59.8 KB


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Patlıcan
Tohum çeşit adı: Yamula Patlıcan
Tohum kaç yıldır sizdedir: 4
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kayseri, rakım 1300 mt
Size nereden geldi: Yerel üreticilerden
Tohumun kökeni : Kayseri-Yemliha kasabası
Kullanılan gübreler : Yanmış koyun gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2015 Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: 40-60 cm boylanabilen, yan dallanmaya meyilli bitki bol gübreli killi topraklarda daha iyi gelişim gösterir. İsmini yıllardır yöresel olarak yetiştirildiği Kayseri ilinin Yemliha (yöresel ismi Yamula) kasabasından almıştır. Sezon boyunca 2 parti hasat yapılan bitkiden, kök başına 3-7 adet meyve alınabilir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta boyda, hafiften tombul, açık mor-beyaz çizgili meyveler; Alacalı Manisa ve Çizgili Edirne çeşitleriyle nispeten benzerlik gösterir. Çekirdeklenmesine meydan vermeden hasadı zamanında yapılmalıdır. İri ve tombul meyveler közlemelik, orta, ufak-orta meyveler kurutmalık (ortadan ikiye kesip içi oyularak) ufak meyveler güveç ve taze tüketim için çok elverişlidir. Özellikle sezon sonunda son turfanda olarak oluşan minik meyvelerinin çok güzel reçeli ve turşusu olur.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön