View Single Post
Eski 14-08-2007, 18:06   #4
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Sodalı ekmek annem de yapar.
İçine çörek otu da ekler. Sanırım yumuşak olmaması için maya katmıyor. Ama çok katı bir hamur yoğurur. Öyle ki yoğururken zorlanır.
Fırında pişirdiği gibi bazen ocağa gömer. Ocağa gömdüğünde üstüne gazete kağıdı örter, üstünü külle kapatır, küllerin üstünü de kor halindeki kömür parçalarıyla kaplar.
Bu ekmek beyaz olur ve serttir.Harika kokar. Özellikle soğuduktan sonra daha lezetti olur.
İddia ediyorum dünyanın en lezzeti ekmeğidir.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön