View Single Post
Eski 15-11-2015, 20:36   #24
KadirSabahat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-01-2011
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 51
Sevgili bahcedenn
İlgi ve alakanızdan ötürü çok teşekkürler.
Vermiş olduğunuz bilgiler gerçekten işe yarar aydınlatıcı bilgiler lakin ben daha önce gübre konusunda birkaç küçük deneme yaptım. Hiç gübresiz toprakta, çok az azot attığım toprakta,ahır gübresi karıştırdığım toprakta,ve sadece ahır gübresinde arpacıkla yetiştirme tekniklerini denedim. En iyi aldığım verim çok az azot attığım toprakta gerçekleşti. En düşük verimde tahmin edeceğiniz gibi sadece ahır gübresinde oldu. Az ahır gübreli toprakta yaptığım deneme hiç gübresiz toprakta yaptığım denemeye oranla daha az başarılıydı. Bu denemelerden soğanın ahır gübresini sevmediği kanaatine vardım.
Aslında olayı çokta derinleştirmeye gerek yok. Bizim asıl amacımız doğrudan ekimle basit hasat olmalı. Yani işçilik masrafından ne kadar kısabilirsek kar marjını o kadar yükseltebileceğimiz düşüncesindeyim ben.

Resimlerde görünen fide ile ekimin işçilik masrafı makina kullanımı olsa bile arpacıkla ekimden çok çok daha fazla.

Toprağı tavında işledikten sonra tavalar hazırlanırsa, bu tavalara tohum elle serpme şeklinde yapılsa, yeşil aksamı oluşup pazar büyüklüğüne ulaştığında seyreltme yapılıp yeşil soğan olarak değerlendirilse geri kalanıda baş soğan olmak üzere toprakta bırakılsa nasıl olur?
Tava oluşturduğumuzda sökmeside daha basit olur düşüncesindeyim.
Elimizde kendi ürettiğimiz tohumlar oldukça tohumların çimlenme yüzdesi %20 bile olsa sık ekimle bu sorunu çözebiliriz.

Şuan ekim yapmış olduğum tohumlardan alacak olduğumuz tohumlar ikinci ekimde çeşit değişikliği **** verimde düşüş gibi problemler çıkarırmı sizce?

KadirSabahat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön