View Single Post
Eski 14-08-2007, 15:48   #1867
Sevilay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Bir bağımlının itirafları:
2000 yılına kadar çiçeklere olan ilgim sıfırın altında idi.Evdeki birkaç çiçeği annemin çabalarıyla yaşatıyorduk.Annem ise benim tam tersim parmağını toprağa deydirse çiçek çıkaran bir anneydi.2000 yılında bir süreliğine işten ayrılmam gerekti.İşte ne olduysa o zaman oldu ve bağımlılığımın ilk belirtileri o zaman başladı.
Mutfaktaki camın önüne birkaç tane Afrika menekşesi alırsam dekoratif olur diye düşündüm.Aldığım 8-10 adet Afrika menekşesinin aşırı gelen güneş yüzünden yaprakları bozulunca çiçekçinin tavsiyesi ile oraya Kalanchoe diye güneşe daha dayanıklı başka bir tür çiçek aldım.Kalan Afrika menekşelerini oturma odasına naklettim.Ama menekşeler bozuluyordu.
Bir arkadaşımın annesi ''Menekşe az su ister,ben neredeyse kaşıkla veriyorum''deyince elimde bir çorba kasesi su ve çorba kaşığıyla menekşelere su vermeye başladım.(Şimdi gülümseyerek hatırladığım acemilik dönemlerim.)
Ben çocuklarımı da elimde kitap öyle büyüttüğüm için ''en iyisi bir kitap alıp bu çiçek bakımını kitabına uygun yapayım''dedim.
Yıllar içinde evde Cordyline,Japon şemsiyesi,Difenbahya,Aşk merdiveni (3 saksı),Gardenya,Arap saçı,Paşapalası,Potos(2 saksı),yelken çiçeği,Afrika menekşesi(13 saksı)Singonium,balkonda ise sardunyalar,açelya ve kamelyam oldu.
Sonra bir şekilde geçen ay Agaclar.net'i keşfettim.Önceleri bayağı bir okudum forumdaki yazışmaları.Sonra üye oldum.Üye olduktan sonra Ateş beyin cam güzellerine hayran kalıp 4-5 saksı cam güzeli aldım.Kamkat başlığındaki yazışmaları okuyup 2 adet limon aldım.Tam ''tamam artık başka birşey almam''diyordum ki Küpe çiçeğini okudum ve 3 saksı küpe aldım.
Bu arada yazdıklarınızı okuyup hafta sonu eşleri ile çiçek alışverişine çıkan arkadaşlara eşlerinin ''artık yakında koltuklara da çiçek koyarsın sen'' demeleri bana yalnız olmadığımı hissettirdi.
Ve artık ben bir bağımlıyım.Agaclar.net bağımlısı mı,çiçek bağımlısı mı çözemedim.Ama mum çiçeği başlığını okuyunca iflah olmayacağımı anladım.
Yazdıklarınızı okuyorum.Mum çiçeğinde 9 sayfayı bitirdim.Sanki hepiniz bir yakınım,arkadaşım gibisiniz.Aynı hataları,sakarlıkları yapıp,aynı güzellikleri ve heyecanları yaşıyoruz.
Şimdi mum çiçeğine direniyorum.Ama hem çocukluğumdaki mum çiçeği gözümün önüne geliyor,hem de iki sene önce kaybettiğim annemin çiçek sevgisini bana miras bıraktığını hissediyorum.Eğer kendimi tutamazsam ki öyle görünüyor Sayın Mucip Gürbüz'den bir saksı veya bir dal isteyebilir miyim?
Sayın Kiirmizii'deki gibi(sanırım Hoya carnosa) bir tane bana yollayabilir mi?(ben kesin iflah olmam)
Evet bir bağımlıyı okudunuz.Beni anladığınıza inanıyorum.
İyi ki varsınız.İyi ki Agaçlar.net var.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön