View Single Post
Eski 12-11-2015, 13:23   #6
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Dursun sanirim havuuz sisteminden kastimi anlatamadim, siz bir havuz yapip besinli su ile dolduracak, uzerinde yuzen straforlari yerlestirecek ekimi onlara yapacaksiniz. Sadece hava basacaksiniz, su eksildikce tamamlayacaginizdan, havuzdan 50 cm yuksek bir deponiz olsa pompa kullanmadan suyu tamamlarsiniz zaten. Sadece bu depoyu doldurmak icin pompa lazim, okadar elektrik yoksa el tulimbasiyla doldur alti usti birkac metrekup, araban varsa akuye bagli pompa kullanabilirsin. Ancak havuz icine hava basman sart, gunisigi varken solar pompa kullan, ille gece de basacagim dersen kurarsin kucuk bir dizel kompresor basar.

Taze yesil sogan uretimhanesi basligi acin, mesaj 25 ve 28 de dedigim depo ve pompa goruluyor.

Todor / Sera basligini acin daha ilk mesajlarda durgun su / derin su, havuz isimleri verilen ( hepsi ayni ) sistem Sn Todor tarafindan nasil yapilip calistirilmis gorebilirsiniz.

Google acip ( dwc lettuce ) yazip aratin, cikan resimlerde bu havuz sisteminde marullarin fotograflari var.

Yine Google acip ( autopot lettuce ) yazin fotograflar gosteriyor akilli vana sistemini. Burada pompa yok, depo besinli su dolu yerden 1 metre yukarida, saksilarin suyu azalinca sifon uzerinden pompasiz olarak otomatik dolduruyor. Siz hergun bakip depo bosaldiysa tamamliyorsunuz, deponuz buyukse hergun tamamlamaya ihtiyac da yok.

Siz bunlari bir inceleyip hangisi olacagina karar verin , herkes yardimci olmaya calsir, Sn Tezel bunlarin hepsi hakkinda size yardimci olacaktir, ama siz once sisteme karar verin, hepsi hakkinda bilgi ve gorus yazmaya kalkan kitap yazmis olur, hesey birbirine girer ozaman.
Saglicakla kaliniz

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön