View Single Post
Eski 11-11-2015, 22:56   #12
Burcu A.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2015
Şehir: Aydın
Mesajlar: 9
Merhabalar,

Gün içinde çok yoğun olduğum için anca yükleyebiliyorum minik kurbağanın fotoğraflarını. Tabi fotoğrafların boyutları çok büyüktü, küçültünce detaylar kaybolsa da fikir veriyor yine de. 50 kuruşun yanına koyup çekmiştim büyüklüğe ilişkin bir algı sunsun diye.

Name:  minik kurbaga1.jpg
Views: 1630
Size:  45.0 KB

Bu arada bugün parçaları birleştirip bu kurbağaların olası en sağlıklı hikayesini oluşturdum. Bitkiler fabrika ya da sera adına ne derseniz, orada saksılanıyorlar ve nemli ortamda bekletiliyorlar. Kurbağalar toprakta değil, bilakis saksıdaydılar demekki. Yani sulu bir zeminde bulundukları için, kurbağa yavruları ya da yumurtaları saksının deliklerinden girmiş olmalı. Çünkü saksının içinde benim ilk etapta yumurta sandığım şeyler kuvvetle muhtemel yavaş salınımlı gübre taneleriydi.

Name:  minikkurbaga2.jpg
Views: 3351
Size:  68.9 KB

Bugün fakültedeki fen profesörü bir hocamla görüştüm. Türkiye için yeni bir tür olabilir, tüm organları tamam, zıplıyor, suya bağımlı değil ve çok küçük dedi ve kurbağalarla ilgilenen başka bir arkadaşına transfer etti konuyu. Türkiye'deki bir türün de 2-3mm lik olanları olabiliyormuş. Onlardan biri olma ihtimali de var tabi.

Name:  minikkurbaga3.jpg
Views: 1863
Size:  37.3 KB

Öyle veya böyle, benim gördüğüm en küçük kurbağaydılar. flaneuse size çok teşekkür ediyorum öneriniz için. Daha iri bir kurbağa evime misafir olursa deneyeceğim önerinizi ama bu garibin yaşam şansı çok düşük malesef. Durum böyle, ilgilenenlere teşekkür ederim. Sağlıcakla...

Burcu A. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön