Konu: Kerkenez
View Single Post
Eski 11-11-2015, 21:06   #3
kerkenez
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Arnavut Biberi

Name:  20150905_082328.jpg
Views: 1723
Size:  74.6 KB

Name:  20151106_212648.jpg
Views: 684
Size:  68.3 KB

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek Yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Arnavut biberi. Sırlı biber diye de geçmektedir.
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Marmara Ereğlisi
Tohumun kökeni (size nereden geldi): İnegöl' de pazardan aldığım biberlerden elde ettim. 2 yıl denedikten sonra paylaşmaya karar verdim.
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi, solucan gübresi, leonardit, humik asit, biovin.
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Fide aşamasında danaburnu ilacı kullanılmıştır.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Etrafı tül bohça ile sarılmıştır.
Hasat yıl ve ayı: 2015 Ekim.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 40-50 cm boyunda geç ürün veren biber.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 15 cm boylarında büyüdükçe üzerinde küçük yarıklar oluşan ve zaman geçtikçe sırlı bir hal alan oldukça acı bir biber türü.
Yetiştirme özellikleri: Diğer biberlerden farklı bir uygulama istememektedir. Kızarınca daha lezzetli oluyorlar.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Son donlardan 7-8 hafta kadar önce fide ortamına dikilmeli.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Özel bir uygulama istememektedir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli bir ortam istemektedir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kızardığı zaman alınmalıdır.

Tohum paylaşımı 10 kişiyle sınırlıdır.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön