View Single Post
Eski 07-11-2015, 19:14   #1
Burcu A.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2015
Şehir: Aydın
Mesajlar: 9
Thumbs down Kurbağa Yumurtası ve Yavrusu Saksı Bitkisi Zararlısı Olabilir mi?

Merhabalar,

Dün bir marketten benjamin türü saksı bitkisi aldım. Küçük bir saksıdaydı, bugün saksısını büyütmek ve toprak eklemek için bitkiyi küçük saksısından ayırdım. Büyük saksıya alırken toprağından küçük bir canlı zıpladı. Önce örümcek ya da çekirgedir herhalde dedim. Daha sonra dikkatli bakınca yeşil mercimek tanesi büyüklüğünde ya da az daha büyükce bir kurbağa yavrusu olduğunu farkettim.

Gövdesinden tuttuğum bitkinin kökünü az sallayınca birkaç yavru daha dökülüp düştü, birkaç tane de yumurta olduğunu tahmin ettiğim taneler vardı. Bitkiyi fazla sarsmadan, toprağını fazla eşelemeden diğer saksıya aktarıp toprak takviyesi yaptım.

Sizlerden yardım ve fikir istediğim nokta şu: Elbetteki saksının içinde hala yumurta ve yavru kurbağa kalmıştır. Bitkiye zarar verebilirler mi? Orada büyüyüp gelişme, daha sonra da saksının dışına çıkma olasılıkları var mı? Sonuçta ev için aldığım bir bitki bu. Ben ölüp toprağa karışıp organik gübre olmalarını umuyorum ama bir yandan da tedirginim. Baya baya zıplıyorlardı ve yumurtadan çıkmayı başarmışlardı sonuçta, nem de en çok sevdikleri şey, dolayısıyla gelişememeleri için bir neden var mı?

Bilgi ve tecrübesi olanların desteğine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Burcu A. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön