View Single Post
Eski 06-11-2015, 20:02   #3
cengizildas
Ağaç Dostu
 
cengizildas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2013
Şehir: mersin
Mesajlar: 602
Yıldız biçimli minik çiçekleri ile en çok tutulan bahçe bitkilerinden olan Pentas türleri, mevsim şartları elverdiği sürece tüm yıl boyunca çiçek açma yeteneğine sahiptir. Fakat kışları çok sert geçen bölgelerde mevsimlik olarak park ve bahçelerde de tercih edilir. Pentas kesme çiçek bitkisi yetiştiriciliğinde de çok tercih edilir. Beyaz, eflatun, kırmızı, pembe renkte çeşitleri vardır.

Ilıman iklimlerde ya da saksı ekimlerinde kışın iç mekana alındığında çok yıllık bir bitkidir. Humusça zengin bol güneş alan yerlerde kolayca yetiştirilir. Kokusu kelebek ve arıları kendine çeken tür, Beşiz Çiçeği olarak ta bilinir.

Dikim yeri : Güneş, yarı gölge, bol ışık

Önerilen: Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.

Toprak : Humusça zengin bol güneş alan yerlerde kolayca yetiştirilir

Büyüme hızı : Hızlı

Çiçeklenme dönemi : Bahar

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

İklim kuşağı : 9-11

Ömrü : Çok yıllık

Dikim ve bakım :

Güneş ve yarı gölgeli alanlarda dikimini yapınız. Ekim yapacağınız toprak humusça zengin bahçe toprağı olmalıdır. Hatta bu toprağın içerisine yaprak çürüntüsü ve çiftlik gübresi karıştırdığınızda bitkiniz daha sağlıklı ve daha dayanıklı olur. Çiçek açma dönemi geldiğinde bolca sulayınız. Baktınız ki çiçek açma dönemi artık azaldıysa ve soğuk havalar başladıysa sulamayı azaltınız ve dondan korunaklı, aydınlık bir yere alınız.

Bilgiler: Zengarden

cengizildas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön