View Single Post
Eski 06-11-2015, 13:12   #32
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Küçük bir püf noktası da benden. Kışın bolca tükettiğimiz portakalların kabuklarını birer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve altındaki beyaz bölgeyi bıçakla bir güzel alalım. Kalan dış kabuğu bıçakla incecik doğrayıp, bir kat şeker bir kat portakal kabuğu olacak şeklinde bir mayonez kavanozuna dolduralım ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç gün sonra şekerler erimeye başlayacaktır. Daha sonra iyice karıştırıp buzdolabında saklayamaya devam edelim. Kek, kurabiye hele de aşure için fevkalede bir şekerleme.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön