View Single Post
Eski 05-11-2015, 14:33   #3
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse Mesajı Göster
Elinize sağlık Sayın Olmez, saksı çalışmalarınız da düzenlemeniz de çok hoş olmuş. SDurul Hanım dün bana da çok zengin bir kargo gönderdi, sağolsun- kendisi Noel Baba gibi, hediye çuvalından birbirinden güzel kaktüsler sukkulentler dökülüyor

Kaktus ve sukkulent bakımında henüz fazla tecrübeli değilim ancak web sitelerinde gezinirken en çok sizinki gibi kalabalık düzenlemeleri beğeniyorum. Çoğu sitede de sukkulentlerin az toprak-yoğun nüfus dikildiğinde bile iyi gelişim gösterdiği mealinde bilgilere rastladım (tabii Sedum Reflexum gibi sukkulentleri, bu genellemenin dışında tutmak gerek sanırım). Yine de (elimdeki çoğu bitki henüz bebek/ çok genç olduğu için) sık ve karışık dikim yapmak ne kadar doğru/ sağlıklı emin olamıyorum. Hiç olmazsa 1 dinlenme ve 1 büyüme dönemini ayrı saksılarda geçirseler sanki gelişimleri daha iyi olurmuş gibime geliyor. Bilmem daha tecrübeleri forum üyelerimiz ne düşünür?
Aynı düşünce ile ben de ayırdım. Yoksa kalabalıkta da mutlulardı sanki. Çiçek açanlar, yeni yavru verenler bile vardı. Sanırım en başta Sayın SDurul olmak üzere ( Ne de olsa bu minik yavruların önceki yuvası kendisinde. ) kaktüs ve sukulent deneyimi yüksek arkadaşlar yorum yapacaktır.
Saygılarımla.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön