View Single Post
Eski 05-11-2015, 11:03   #1
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
olmez / Kaktüs ve Sukulentlerim

Sayın malina'nın uyarısı ile önce açmış olduğum konudaki forum kurallarına uymayan yönleri düzelterek kaktüs ve sukulentlerimi yeniden paylaşıyorum.

Öncelikle Sayın SDurul'a bu kaktüs ve sukulentleri bizlerle paylaşma inceliğini gösterdiği için teşekkür ediyorum. Bir kök hariç tamamını kendisi göndermiştir.

İşin açıkçası Sayın SDurul'dan gelecek paket içeriği için hazırlığımı yapmıştım ama paketten çıkan tür sayısının bu kadar çok olmasını beklemiyordum. Bu nedenle hazırlığım biraz yetersiz kaldı ama biraz sıkışık da olsa bitkiler gelir gelmez onları toprak ile buluşturdum.

Name:  1.jpg
Views: 866
Size:  57.0 KB

Sonra yeni saksı çalışmalarımız başladı. Saksılarımı kendim dökmeyi yercih ettim. Buradan bakabilirsiniz.
Bu arada ben saksı döküldü, kurudu, boyaması ile uğraşırken miniklerden çiçek açanlar, yeni yavrular verenler oldu.

Name:  3.jpg
Views: 770
Size:  69.9 KB

Biraz zamansız oldu ama dün akşam yeni el yapımı saksılara aktarmaları yaparak hepsini birazcık olsun sıkışıklıktan kurtardım ve rahatladılar.

Eklenti 583986

Büyük saksıdan söküp küçük saksılara geçirdiklerimin tümü de köklenmişler. Bu nedenle büyük saksıdan küçüğe aktarırken kaşık yardımı ile toprağıyla beraber alarak aktardım ve doğuya bakan mutfak penceresi önüne dizdim hepsini. Öğleye kadar güneş alan ve akşama kadar da aydınlık bir pencere. Ev kaloriferli. Bakalım kışı bu şekilde atlatalım seneye neler olacak. Bu arada altlarına koyduğum tabaklar hoş görünmedi tabi. Onlar için de bir çözüm üreteceğiz bakalım. Tekrar teşekkürler Sayın SDurul.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön