4 Kasım 2015 gün sonu itibarıyla taleplerin durumunu gösterir tabloyu
buradan görebilirsiniz.
Verdiğim linkte iki adet tablo bulunuyor.
Biri "
Talepler 4 Kasım 2015" tablosu. Burada talep eden ve tarih sıralı olarak tohum talepleri görünüyor.
Diğer tablo ise "
Özet 4 Kasım 2015" isimli tablo.
Bu tablo, özellikle bu yıl geçerli olan etkinlik kuralları göz önüne alınarak dikkatle okunması gereken tablo.
Bu tablonun üç satırını örnek alarak açıklamaya çalışayım.
TalepEden | GeçenYılTalepEttiği | GeçenYılPaylaştığı | BuYılTalepSayısı | BuYılPaylaştığıÇeşitSayısı | BuYılPaylaşımlarınaGelenTalep |
---|
Mtutkan | | | 22 | | |
Muda | 101 | 340,00 | 31 | 6 | 51 |
Murat Uysal | 38 | | 49 | | |
MTutkan geçen sene ne paylaşmış ne de talep etmiş. İlk kez katılıyor ve bu yıl 25'e kadar tohum talebi yapabilir.
Muda geçen sene paylaşımcıymış, bu yıl da paylaşımcı. Bu yıl halihazırda paylaştıklarına 51 adet talep gelmiş. Bu taleplerin geçerli olduğunu var sayarsak 76 adede kadar tohum talebi yapabilir.
Murat Uysal geçen sene tohum talep etmiş ama paylaşım yapmamış. Bu yıl da tohum talebi yapıyor ama paylaşmıyor. Yeni kurallar sebebiyle şayet önümüzdeki günlerde paylaşım yaparak etkinliğe katılmadığı takdirde yapmış olduğu talepler maalesef geçersiz sayılacak.
Geçerli talep sayısı değişken olduğu için paylaşımcıların talep edebilecekleri çeşit sayısı da değişken olabiliyor. İlerleyen zamanda paylaşılan tohumlara geçerli taleplerin yükselmesi durumunda bu gibi risklerin azalacağını veya ortadan kalkacağını düşünüyorum.
Lütfen verdiğim linkteki özet tablosunu inceleyin. Özellikle geçen sene paylaşımcı/talep eden olma durumu ile ilgili itiraz varsa hemen bildirilsin ki inceleme fırsatı olsun.
Not: Bu tabloları 3-4 gün önce yayınlamak istedim. Ancak
bazı tohum tanıtım mesajlarında başlık bölümüne tohum isimlerinin yazılmamış olması sebebiyle elde ettiğim tablolarda yapılan taleplerin hangi tohuma yapıldığını yansıtmaması durumu ile karşılaştım. Dönüp tüm tohum tanıtım mesajlarını tarayarak, tohum ismi mesajın konu/başlık bölümünde yazılı olmayanları teker teker düzeltmek zorunda kaldım.
Bir paylaşımcımız tohum ismini mesajın içeriğinde bile yazmamış. Resimden yola çıkarak olsa olsa budur diyerek kendim isim uydurdum.
Paylaşımcı arkadaşlardan yeni tanıtacakları tohumlarda bu duruma dikkat etmelerini, mümkünse standart formata uymalarını özellikle rica ediyorum.