View Single Post
Eski 01-11-2015, 20:59   #71
ozcantekin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-11-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 107
2016 ocak ayı 12,5 dönüm chandler ceviz bahçesi fidan çukurları

Herkese merhaba,

Bir pazar günü oyumuzu kullandıktan sonra havanın da güzel olması sebebiyle günü değerlendirmek istedik, 2016 ocak ayında dikmeyi planladığımız fidan çukurlarını daha önce açtırmıştık, aradan geçen sürede güzel yağışlar oldu, bu yağışlarla beraber fidan çukurlarının durumunu görmek ve de fidan yerlerini belirleyip hereklerini dikmek istedik.

Araziye vardığımızda çukurlar açıldığında zeminle aynı hizada olan olan çukurlar 30-50 cm kadar çökme olduğunu gördük, bu bizim için sevindirici bir durumdu aksi durumda biz fidanları diktikten sonra çökme olsaydı aşı yerleri toprak altı seviyesinde kalacaktı, bundan sonra daha çökermi bilemiyorum.

Araziden baya büyük kayalar çıktı, resimlerde yok bir tanesi bir halı boyunda, yaz döneminde arazi kuruduğunda bu taşları kepçeyle aldıracağım.

Tarlanın üst kısmından, orta ve alt kısmından su çıkıyor, muhtemel tek kaynaktan geliyor, baharda bu bölgelere kepçeyle kuyu açtırıp fidanların su ihtiyacı için nasibimizi arayacağız,

Bu arada resimlerde gördüğünüz babam, sağolsun her konuda öncü olup yol gösteriyor, yazılarımın ilk sayfasında belirttiğim kısmen sitem ettiğim konularda zannedersem biraz aceleci davranmışım, onun yaptığı fidanlığa bir süredir gidememiştim, dönüşte oraya da uğradık, maşallah bu sene diktiği fidanlardan bir çoğu 3 metreyi aşmış, 2014 ocakta diktikleri ise harika seviyeye gelmiş.
Onların resimlerini de sizlerle bu hafta içi paylaşacağım.

Son dönemde düşünüyorum, acaba sırf gelir için mi merak ediyorum, bu işle uğraşıyorum diyorum ama sonunda diyorumki ceviz yetiştirmek benim için hobi olmuş...

İyi akşamlar.

Eklenen Resimler
     
ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön