View Single Post
Eski 01-11-2015, 09:51   #99
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ heyyamola & @ bahcedenn, sizin Bennings Green Tint Scallop Kabağının heyyamola / Tohum Paylaşım Sonrası (Kayseri) tohumlarını bacanağa vermiştim, epey disk şeklinde kabak olmuş, iki tanesini de bana verdi, netten aradım, yenir mi, nasıl yenir bulamadım. Bacanak şeklini beğendiği için süs niyetine tv nin altına koymuş Sizin bilginiz var mı ne yapalım bunları...
Bu kabaklar genelde 6-10 cm enine ulaştığında hasat edilirse en lezzetli halleri yakalanmış oluyor. O büyüklükten sonra içi çekirdeklenmeye başlıyor. Gözden kaçan bazılarının etli kısmının yine de kızartmasını yapmıştık. Ama körpeyken en ideali. İyice olgunlaşan, eti ve kabuğu kalınlaşan kabakları dekor olarak dayanabildiği kadar kullanabilirsiniz.

Bütün yaz boyunca hasat ettikçe verim alabilirsiniz. Buzdolabında rahatlıkla 2 hafta boyunca saklayabilirsiniz. Ayrıca dondurarak ta saklayabilirsiniz.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön