Konu: celalim01
View Single Post
Eski 25-10-2015, 12:21   #8
celalim01
Ağaç Dostu
 
celalim01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2013
Şehir: adana-kozan
Mesajlar: 2,212
Kırmızı Karanfil

Name:  KIRMIZI karanfil......jpg
Views: 963
Size:  75.7 KB


KARANFİL KIRMIZI
Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Kırmızı Karanfil
Tohum kaç yıldır sizdedir: 7
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Kozan
Size nereden geldi: Tanıdıklardan
Kullanılan gübreler : kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2015 Haziran –Temmuz -ağustos-eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: İlk başlarda tohumdan çıkmaya başladığında yavaş bir gelişim gösterir.Fide haline geldikten sonra saksıya –yere ekildiği zaman gelişimi hızlanır.Boyu çok uzamadan çiçek vermeye başlayabilir.Kokulu bir türdür.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Sonbahar sonundan itibaren ekilebilir.Kış sert geçen yerlerde baharla birlikte ekilmelidir. Genelde kış aylarına ,aşırı soğuklara ve belirli oranda dona karşı dayanıklıdır.Toprak tercihi yoktur. Her ortamda gelişebilir.Uzun süre çiçeklenme özelliği vardır.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınmalı: Çiçek kuruduktan sonra tohum almak istiyorsak ,tohum oluşacak alanın tamamen kuruyarak saman rengine yakın bir almasını beklemek gerekmektedir. Her çiçek tohum yapmayabilir. Kırmızı karanfilde tohum 3-4 çiçek kesinden bir tanesinde yapabilmekte. Bazen daha fazla tohum elde etmemiz mümkündür. Tohum oluşması için iyi bir kuruma ve çiçek kesesi bölümünü mümkün olduğunda ıslatmamak gerekmektedir.Çürüme yapmaması için.

Not: Her ne kadar belirli bir zaman aralığında tohum ekimi belirtilmiş olmasına rağmen ,ben kendim farklı zamanlarda tohum ekerek denemeler yaptım. Sert kış dönemleri hariç yaptığım tohum ekimlerinden olumlu sonuç aldım.

Tohum paylaşımı 12 kişi ile sınırlıdır.Tohum elde ettiğim takdirde güncelleme yapacağım.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön