View Single Post
Eski 24-10-2015, 11:05   #14
Starcin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Sayın MeyveliTepe, bir kez daha yardımınızı rica edeceğim (forumdaki diğer arkadaşlardan da tabi ki )

İrfan Çayı yazınızı okuduğumda, yanlış anlamadıysam, uygun bitki yapraklarını koparıp, su dolu bir kaba tıp, sürekli hava vererek 3 gün kadar bekletiyoruz ve kullanabilir oluyoruz.

Anladığım kadarı ile bu "Aerobic Compost Tea" veya "Aerated Compost Tea" diye geçen sistem.

Enzim konusunu, Bokashi ve kompost konularını işten vakit ayırabildikçe okuyorum ama bazı şeyler kafamda oturmuyor:

İrfan Çayında, taze koparılmış bitkilerin, hava verilen suda 3-4 günde çayı hazır ettiğini anlıyorum.
İnternetteki Compost Tea tariflerinde, önceden hazırladıkları kompost veya solucan gübresi gibi malzemeleri suya koyup 1-2 gün havalandırmaktan bahsediyorlar. Yani önceden hazırlanmış bir kompost söz konusu.
Normal enzim veya kompost tariflerine bakarsak zaten birkaç aylık bir süreçten bahsediliyor.

Benim biraz kafam karıştı, şu anda neyi araştırmam gerektiğinden bile tam emin değilim :S

Bu arada filizlenme başladı, 3 çeşit tohumun hepsi filizlenince fotoğraf paylaşacağım

Starcin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön