View Single Post
Eski 23-10-2015, 22:02   #151
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Geçenlerde bir arkadaşa bu yıl kurduğum meyve bahçesinde yabancı otlar için ne yapacağımı sorduğumda, bana sıra arasına çim ekmemi önerdi. Birçok meyve bahçelerinde bu şekilde mücadele yapılıyormuş. Çim hem yabancı otların çıkmasını engelliyor hemd e toprakta su tutmaya yardımcı oluyormuş.
İlginç geldi ve internetten araştırmak istedim. Gerek yurt dışı ve gerekse yurt içi profesyonel meyve bahçelerinin resimlerine baktığımda hep sıra aralarında çim vardı ve başka yabancı ot da görünmüyordu. ancak konuyla ilgili bir yazı, makele veya bilgi bulamadım. Sizlerin de bilgisini almak isterim...
Konunun uzmanı değilim ama hobi, bahçemde 15 senedir 300 m2 kadar çimim var. Buradan edindiğim deneyimle bana pek doğru bir yaklaşım olarak gelmedi. Çim çok sulanmak ister. Bu kadar su meyve ağaçlarına hiç yaramıyor. Çim alan içinde kalan kalan ağaçların çoğu kurudu gitti Kurumayanlarda da ise ciddi verim düşüklüğü oluyor. Ayrıca çimin epey masraflı uygulama olacağını da hatırlatmak isterim. 15 gün kadar önce Isparta Senirkent'de idim. Senirkent geçimini meyvecilikten sağlayan bir ilçemizidir. Üreticilerin tamamı profesyoneldir. Üreticiler modern teknik ve uygulamaları yakından takip ettikleri halde hiç birinde çim uygulaması yapıldığına rastlamadım.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön