View Single Post
Eski 21-10-2015, 11:59   #79
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bu sene 15 çeşitte 100 kökten fazla domates dikmiştik bahçeye, Allah a şükür sorun olmayınca toplayıp poşetleyip dağıtmaktan usandık eşimle. Bu sene sadece yiyeceğimiz kadarıyla uğraşalım diyoruz. O yüzden çeşit ve ekilen kök sayısını azaltacağız. Ancak biz çeşidi azaltalım diye düşündükçe tohum paylaşan arkadaşlar sağolsunlar sürekli ilginç, güzel görünümlü domatesleri sunuyorlar önümüze. Ne yapcaz gari...Arada kalıyoz biz de, 'yemin ediyom bi cinnet heeeşeyi halledee'*. bahcedenn Bu domates ekilmese olur mu şimdi

* 'Dondurmam Gaymak' tan...
Haklısınız, bence kesinlikle olmaz Sn. TCM.

Benim kendi bahçem yok. Bir akrabamız şehrin göbeğinde neredeyse 1 dönüme yakın bahçeli evde yaşıyor. Ama bahçe ile hiç alakaları yok desem yeridir. Benden sonra biraz biraz meraklanmaya başladılar. Zaten benden önce de kiracıları ilgileniyormuş. Tesadüf, kiracıları yeni bir ev alıp çıktığında bahçeye ben ekip dikmeye başladım. Ama bahçe o kadar düzensiz kullanılmış ki anlatamam size. Olur olmayacak yerlere ağaçlar dikilmiş, bahçe yapmaya güneş gören yer hiç bırakılmamıştı. Her sene keşfede keşfede hiç işe yaramayan ağaçların kimisini ortadan kaldırdık kimisinin (ağaççıkların) ise yerini değiştirdik. İlk sene sadece tek bir parselde ekim yaptım. Sonraki seneler ise onu da ekeyim bunu da ekeyim diye diye bu tek parçayı bahçe yapabileceğim 40 ile 80 metrekare arasında değişen 5 parçaya yükselttim. Bir de bahçe benim olsa neler neler yapardım artık bilmiyorum.

İnşallah kısmet olur da önümüzdeki senelerde kendi yerimizde daha fazla alan ve çeşit işlerim.

Siz de benim gibi yapın. Ana ürün olarak daha önceki senelerden belirlediğiniz, veriminden ve lezzetinden memnun kaldığınız çeşitleri yetiştirin. Yeni ürünler olarak ise her çeşitten 2 şer ya da 3 er kök yetiştirin. Verimini ve lezzetini beğendiğiniz yeni çeşitleri de sonraki yıllarda ana ürün listenize ekleyin.

Bu arada bu sene bahçenin yarısını da köpekler talan etti.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön