Dalında kırmızıya dönmüş görüntüsü budur. Çekim yapacağım gün benden önce diğer ofis ahalisi hasat yaptığından, buncağız fotomodellik yapmıştır, aslında kök başına aynı anda 8-9 meyve bulunmaktadır.
Bu fotoğraf internetten örnek olarak alınmıştır, ben bu şekilde tüketmediğim için fikir vermesi açısından yüklüyorum.
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Biber
Tohum çeşit adı: Biberiye (Süs Biberi)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: 1.Levent/İstanbul
Size nereden geldi: Eminönü/fide olarak alındı
Tohumun kökeni:?
Kullanılan gübreler: yanmış keçi-koyun gübresi karışımı
Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2015 Eylül
Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi kolay, zahmetsiz.
Verimli bir meyve tutumu var. Ben 5 kök diktiğim ofis bahçemde, oldukça ağaç gölgesi olan bir alanda yetiştirmeme rağmen, yaz boyunca her gün 5-6 adet tüketebilecek verim aldım. Yeşilken tüketildiğinde acılık derecesi kıl acı biberin kesinlikle ötesindeydi, gözleri yaşaran misafirlerim oldu
. Ama ortak fikir çok güzel bir yemek eşlikçisi olduğu yönünde.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında bahar güneşi kendini hissettirdiğinde viyole, fide boyu 15 cm olduğunda saksıya/bahçeye geçerirlebilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Aşırı güneş veya gölge olmayan bir yerde, düzenli ama az sulama ile yetiştirmenizi tavsiye ediyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler yeşilden kırmızıya döndükten sonra kırmızının tonu koyulaşmaya başladığında tohum alınıyor, ben hasatını yaptıktan sonra 10 gün kadar pencere kenarında kurutup öyle tohumları aldım.
UYARI: Tohum sayısı sınırlıdır, 15 kişiye kadar gönderilebilecektir.