View Single Post
Eski 17-10-2015, 21:16   #30
kenan11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
sayın smnvrl bildiğim kadar tabiiki yardım ederim . bence yeri ayarladıysanız hafiften misel çoğaltmayla başlayabilirsiniz. misel çoğaltmanın 15-30 gün alacağını düşünün. böylece kış soğuklarından faydalanıp sadece aydınlatma birazda havalandırma düzeneğiyle ilk tecrübeleri görürsünüz. ben arpa bulamadığımdan bugdayla başlamıştım , hatta aşurelik buğdayla deneyip 1 haftada dehşet koku yapan kavanozla karşı karşıya kalmıştım. Şu anda denediklerim içinde en iyi sarı darıdan sonuç alıyorum. kuşçularda bulunur. Çim tohumları falanda tavsiye ediliyor , maliyetine bakıp karara vermek gerek.
Bu arada pastorizasyon **** sterilizasyon yapacağınız düzeneği planlarsınız. benim gibi küçük çapta yapacaksanız eski usül düdüklüler işinizi görür, bu şekilde sterilize edebilirsiniz. Uyarayım ben evde kullanılan düdüklüde talaş sterilize etmiştim fena koku yaptı tencerede , kapak değiştirmek zorunda kalmıştık, birazda fırça yendi tabi
Ufak çapta hazırlıklar deyince turşu salça konserve falan aldığınızda 1 lt civarı olan cam ambalajlardan almak boşunu temizleyip miselde kullanmak iyi bir yöntem

sayın bestpc miselleri yurtdışından almıştım. 10-15 gr lık paketten istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.
Mantarı üretmeyi düşünürken doğal döngüsünü bilmek lazım. kanlıca sanırım bir ağaçla ilk fide olarak çıktığı andan itibaren ortaklık kuran mantarlardan , misel üretilir ama ürün almak için ne yapılmalı üzerinde çalışılmalı. Bir yerlerde bir çalışma vardır kurcalamak gerek.

Baharda yaptığım havalar sıcaklayınca çıkarmadığım eryngi torbaları vardı , havalar soğuyunca attım balkona hemen meyve vermeye başladı , 6 aydır yatan torbalar hiçbişey olmamış gibi devam ediyorlar. ben olmayacağını düşünüyordum.
aşağıda resimdeler .

Eklenen Resimler
   
kenan11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön