View Single Post
Eski 16-10-2015, 13:04   #69
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Dağıtıma yollayabileceğim tohum şu anda sadece kabak çekirdekleri gibi görünmekte. Ancak bahçede bu yıl çok lezzetli domateslerimiz oldu. Bunlardan tohum alma konusunda geç kaldım ve az miktarda tohum var elimde. Tarif edecek olursam miktarını, yerli ve pembe diye kendimce isim koyduğum tohumlar bir yemek kaşığını doldurmayabilir. Ancak arkadaşların yetiştirdiği domateslere bakınca gıpta etmemek mümkün değil. Benim aynı fideleri seneye bulup bulamayacağım meçhul. Elimdeki tohumlardan fide üretip üretemeyeceğimde aynı şekilde meçhul. İsterimki az miktardaki bu tohumlardan titiz çalışmalarını burada sergileyen bir kaç arkadaşa azar azar yollayayım. Belkide yeni bir cins domatesi tanımaya ve de tanıtmaya vesile olacaklar.

Bir diğer konumda bahçeye diktiğim Hünnap ağacından aldığım meyvelerden ayırdığım az miktardaki çekirdekler. Okuduğum kadarıyla Hünnap fidanı çekirdekten de üretilebiliyormuş. Talep halinde onlardanda bir kaç arkadaşa yollama imkanım olacaktır. Gayet lezzetli bir meyve. Alındıkları ağaç çok sağlıklı.

Gene başka bir konu ise kıymetli bir asmamız var. Üzümleri muhteşem. Yaklaşık bir ay önce yaptığımız hasattan tanelediğim üzümleri buz dolabında bu güne kadar tüketmeye devam ettik. Bu asmanın geçen yılki budamadan alınan çeliklerinden tutmuş beş asma fidanı dikili oldukları yerlerinde beklemedeler. İkisi sözlü ama diğer üç tanesini bilhassa yüksek rakım bir yerde bahçesi olan arkadaşlara ulaştırabileyim isterim. Tam bir yayla asmaları olmuş olur.

Bunları dağıtıma dahil etmek doğru olurmu sizce ?

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön