Konu: Kefir
View Single Post
Eski 13-08-2007, 07:08   #74
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Billur Hanım çok doğru bilgiler vermişsiniz.
Geçen yıl ben çok aradım, bir türlü de yolum Ziraat Fakültesi tarafına düşmedi. Kefirtaneleri diye bir yahoo grubu var, oraya üye oldum. Her ne kadar oradan dane edinemediysem de, çok değerli bilgiler edindim. Sonra bir gün annemin komşusunda olduğu çıktı ortaya ve onun yavrularını büyütüyorum şimdi. Artık tosuncuk olmaya başladılar. İşte Sebahattin Bey'e gidecek olan, benim çoğalttıklarımdan ilk yavru olacak. O'da dikkatli mayalama ve saklama yaparsa eminim bir süre sonra kendi yavrularını dağıtmaya başlayacak.

Ben o grupta verilen bilgilerden çok yararlandım. Gerçekten kefir, bir sorumluluk işiymiş. Öyle ayran muamelesi yapamıyorsunuz ona. Kefir mayalamak isteyenlerin o gruptaki bilgilere ulaşmasını öneriyorum.

Bir de eklemek istediğim bir şey var. Lütfen uzun ömürlü sütle mayalamayın. Sağlıklı olduğundan emin olduğunuz çiğ sütü kaynatıp mayalayabilirsiniz. Ama böyle bir seçeneğiniz yoksa, pastörize süt kullanmalısınız.


Düzenleyen nevsune : 13-08-2007 saat 08:44 Neden: ilave
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön