Konu: hosseda
View Single Post
Eski 12-10-2015, 23:30   #2
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Kabak

Geçen yıl ilk defa fide olarak dikildiler. Geçen yıldan alınma tohum mevcut ama onlardan dikileni yok bu yıl. Aynı yerden ( köyün yerlisi bir komşudan) mayıs başında aldığım fidelerden yetiştirildi kabaklar. Evveliyatı hakkında kesin bilgi yok ama armut formunda olanı Manisa yöresinden gelmiş diğerini bilmiyorum. Başka bir köylü komşum dilimli kabaktan bana çekirdek ayır dedi, köyde çok tutulmuş. Armut gibi olana öküz kabağı dedi fide satan komşu, aman çekirdek ayırmayı unutma ben arkasını kaybettim demişti.

Mayıs başında dikildiler, damla sulama ile haftanın dört günü 45 dakika süreyle sabah 06.00 da sulandılar. Gübre ve ilaç verilmedi. Sabahtan akşama kadar çok güneş alan konumdalar. Asmalara toz kükürt atan komşum bunlara da püskürtmüş olabilir.

Geçen yıl yediğimiz kabaklar (tatlı veya mücver olarak ) çok lezzetliydiler. Kabağı kesince eti damla damla terli çıkıyor, bıçağı yediğinde ikiye ayrılan karpuz gibi. Bu yıl daha çok ümid ettiydim ama irili ufaklı 20 ancak oldu. Seneye bahçenin yarısını bu kabağa ve domatese ayıracağım. Diğer sebzelerden hiç tad alamadık desem olacak.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen malina : 14-10-2015 saat 14:57
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön