View Single Post
Eski 13-08-2007, 04:54   #126
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Ben çubukla baktırmıştım. Artık nasıl bir ilmi var bilmiyorum ama, bakan adamın dediği yerde dediği derinlikte suyu buldum. Hala aklım ermiyor.

Fakat farklı yöntemlerde var. Bunlardan birisi arazi şekilleri. Vadi dibinde açılacak keson kuyu iyi kötü bir su toplayacaktır. Bitki örtüsü başka bir kıstas. Şu zamanlarda yerde yeşillik varsa, büyük ihtimalle altında su vardır.

Gene arazinin bulunduğu yere, yüksekçe bir tepeden bakarsanız, bitki örtüsü size fikir verebiliyor. Meşelik içinde söğüt, kavak gibi suyu çok seven bitkiler görebilirseniz, oralarda su vardır. Bazı zaman, tepeden bakınca bunları çok net bir çizgi şeklinde görüyorsunuz. O zaman bir yeraltı akarsuyu var demek. Geçen gün bir arkadaş için arsa bakmaya yukarıda bir köye gitmiştim. Aynı dediğim gibi bir hat gördüm. Arsanın sahibine, abi burda su var galiba dedim. Adam "Aaa, nerden bildin, eskiden orda kaynak vardı, hayvanlara su içirirdik" dedi.

Kışın çok kar, yağmur yağdıktan sonraki günlerde, derinlerden gelen su sesi oluyormuş ama henüz ben duyamadım. Benim arsamın yukarı taraflarında bir bölgede, böyle bir yer olduğunu söylüyorlar. Ki, oraya yakın bir yerim yaz kış rutubetli. Aşağıdaki kuyum kurursa, yeni kuyuyu o tarafta açmayı planlıyorum. Zaten harfiyat sebebi ile 6 m kadar yüzeyden aşağı indi seviye. Sanırım 2-3 m de suyu bulurum. O zaman sulama için motorada gerek kalmaz, kendi cazibesi ile akar her yere.

Derin su kuyusu için ise, illa ki jeoloji veya jeofizik mühendisi derim başka bir şey demem.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön