Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 12-10-2015, 20:14   #455
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Hoş geldiniz. Sırasıyla cevap vermeye çalışayım.
1. Eğer seranızda bir ısıtma sistemi yoksa yani ısı kaynağı olarak güneş kullanıyorsanız, kışın kapalı havalarda dışarıyla 8-10 derece fark eder. Yazın bu fark 30 dereceye kadar çıkar. Isıtmak soğutmaya göre daha ucuzdur o yüzden serada yazın havalandırma çok önemlidir. Gece dışarıyla bir fark olmaz.

2. 10 derecede gelişimleri durur. O yüzden gündüz 10 gece 5 derecenin altına düşmemeli. Fakat ben maydanoz, dereotu ve fesleğen için su kültüründen ziyade katı ortam kültürünü öneririm. Perlit veya cocopeat gibi.Su kültüründe yeşilliğin raf ömrü kısadır o yüzden köklü satılır. Bu da pazara yeni bir ürün sunmak demek.

3. Kaplama tohum satan firma bilmiyorum. Olduğunu da sanmam. Çünkü tarlaya ya serpme atılır ya da mibzerle dikilir. Yani bu bitkilerin bir fidelikte çimlendirilmesi kullanılan bir yöntem değil. Ama pinomatik tohum makinaları olsun, ezseedler olsun bu üç ürünün tohumunu da rahatça atar.

4. Olmadı.

5. Evet, kurulum ve danışmanlık hizmetimiz var. Fakat dereotu daha önce yetiştirdiğim bir ürün değil. Çok da farklı olmayacağına inanıyorum ama. Ayrıca dip not olarak, kurulumu veya danışmanlığı başkasının yapıyor olması yardımcı olmayacağımız anlamına gelmez. Her sorununuza yardımcı olmaya çalışırız. Topraksız tarımın mantığında mevcut olanın en verimli şekilde kullanılması vardır ve eğer sizin misal olarak iş gücünüz var ise neden bunu dışardan alasınız. Ve tabi ben kurmadım yardımcı da olmam düşüncesi agaclar.net'e de çok aykırı bir hareket.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön