View Single Post
Eski 12-10-2015, 08:54   #33
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Gövdenin kalınlaşması ve yaranın iyileşmesi için hiçbir dalı yaprağı budamayın. Zaten yeni cıkan yapraklar dallar üzerinden 1 sene- sezon geçmeden budanmaz diye biliyorum yanlışım varsa düzeltirler. Ağacın hormon vs. büyüme hızını ciddi manada düşürür. Ağaç tüm enerjisini yeni yaprakları çıkarmak için harcıyor ama onlardan faydalanamadan siz elinden alıyorsunuz. Enerjisi bayağı azalır diye düşünüyorum.


3 .dalı bence ağacın merkezine doğru sola yatırarak eğin

2. dalı kırmamaya özen göstererek daha vahşice eğebilirsiniz. Zaten 2. dal gövdeye oranla dal olarak biraz fazla kalın . Kurbanlık dal olarak gelişmesine izin verip daha sonra geri sürgün almak için budamanızı tavsiye edebilirim.


HATTA ŞÖYLE DÜZELTME YAPAYIM 2. ve 3 . nolu dalları tamamen gövdenin gelişmesi için kurbanlık olarak büyütüp sonra resimde gösterdiğim şekilde kesip soldaki dali zirve yapmanız gerekiyor. 1. olarak gösterdiğim dalın en kalın dal olması gerekiyor. Diğer dallar daha kalın ve bonsai kurallarına aykırı. Yoksa ilerde nerdeyse gövde kadar gelişip görüntüsü hiç hoş olmayacaktır.

Özetle dalların hiç birisini kesmeyin. Hatta 3. ve 2. dallardaki telleri çıkarın sadece ana gövdeyi telleyin.11.jpg

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön