View Single Post
Eski 11-10-2015, 08:14   #7
capsaicin
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Teşekkür ederim, ikinci tarifi soruyorsanız, yaklaşık 500-750gr biber için; tercihe göre 5-6 sarımsak, 1 adet soğan, 1 havuç kullanıyorum. Az zeytinyağında ezilmiş sarımsakları, iri doğranmış soğanı yumuşatana kadar kısık/orta ateşte kavuruyorum, ardından ince dilimlediğim havuçu ekleyip kısık ateşte havuç yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyorum. Havuç hem acıyı biraz alıyor hem de gövde veriyor, yoksa sosunuz çok sulu olabilir. Havuç yumuşadıktan sonra ufak ufak doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika kısık ateşte kavuruyorum. Sonra üzerine 1-1,5 orta boy su bardağı kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika biberler iyice yumuşayana kadar pişiriyorum.

Bu aşamadan sonra blenderda çekiyorsunuz, sonra 1 bardak kadar elma sirkesini ilave edip çekmeye devam ediyorsunuz. Herşey iyice karıştıktan sonra tel süzgeçle süzüp tortuları, çekirdekleri ayırıyoruz. En son tekrar tencereye alıp ısıtıyoruz, tadına bakıp tuz ihtiyacı varsa ekliyoruz ve sonra da şişeliyoruz. Bu kadar.

Eğer çok acı biberden yapıyorsanız acıyı almak ve tadı zenginleştirmek için benim yaptığım gibi havuca ek olarak bir adet şeftali ya da nektarinm ve armut ekleyebilirsiniz.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön